Min stämpelförvaring.

Så här förvarar jag mina stämplar och jag trivs bra med det!

Börja med att laminera ett tomt A4 papper. Stämpla upp det du vill ha på det arket, använd Staz On eller annan lämplig dyna. Passa även på att stämpla upp motivet på ett kopieringspapper i samma stl som en fotoficka. 
Just denna har jag inte stämplat upp eftersom den följde med kitet jag köpte, men det blir ju det samma.
Fördelen med att stämpla på laminatet istället för på papperet innan lamineringen är att du kan fylla på med stämplar efterhand.
Jag har valt att samla mina stämplar efter märke (hÄnglar, Magnolia osv + några pärmar med blandat som jag numrerar).
Så här gör jag med dom jag stämplat upp på kopieringspapperet. Jag stämplar sedan stämpelmärket längst  upp och längst ner skriver jag vilken pärm stämpeln sitter i, om det inte säger sig självt. Jag sätter in dom i fotofickor i olika kategorier (djur, människor, bakgrunder osv). 
Lätt att bläddra i och lätt att söka reda på rätt stämpel.

Stämplarna sätter jag på baksidan av laminatet.
För att inte någon stämpel ska rymma så stoppar jag in arket i ett plastkuvert köpt på Biltema.
Det är ohålat, så man får göra hål själv som passar pärmen.

Sedan är det bara att sätta in dom i rätt pärm.
Jag har namngett mina pärmar så jag lätt ska hitta rätt pärm.Avtackningskort!

Jag tror det är första gången för mig att någon arbetskamrat går i pension och ska avtackas. Idag jobbar hon sista dagen och då tänkte vi arbetskamrater (bara tjejerna) ge henne en blomma och eftersom vi var några från jobbet som scrappade ihop förra helgen så gjorde vi ett kort också.
Hon handarbetar mycket denna kvinna så därför blev det denna söta Magnolia som fick vara med.
Bingo har hon visst försökt få med en arbetskompis på så det fick bli en bingobricka.
Nr. 28 är markerat för det blir hennes första dag som pensionär.
Det var riktigt roligt att göra kortet tillsammans med "Solan". Yterligare en arbetskamrat hjälpte till genom att Texta texten på insidan av kortet.
Spetsen fick vi av Cacas, tack!!!
 
Ni får hemskt gärna lämna en kommentar här på bloggen!
 

Grattis Ida!

Då var det dags för brorsans mellantjej att fylla år i morgon, så detta kortet gjorde jag till henne på scrapträffen.
Mitt försök att använda hÄnglarna så mycket som möjligt går faktiskt ganska bra. Hon är som vanligt färglagd med antingen TB eller DM eller kanske både och, jag är värdelös på att komma i håg vilket...
Texten är en Vilda Stamps, stämplad med Dristressdyna. Lite glitterlim på det gröna på blomman.
Blommor är inte alltid jag använder, har ju, som jag skrivit säkert hundra gånger, lite svårt att få dit dom, men detta funkar tycker jag!
Mönsterpapperet är från Ge-Kås, tunnt, men jag tycker det är ett fint papper!, har till och med "slösat" av det och använt både på in- och baksidan också! Det ni!
 
 

Påskkort!

Vissa papper är svårare än andra att använda.
Detta är ett 15 X 15 papper från Maja Design och gör man då som jag och många andra, att man gör korten 15 x 15, då är ju papperna lite svåra att använda helst såna här papper som har en ram, man vill ju ha med den, så jag kapade bara bort några mm, klippte ut kvistarna som stack ut.
Den här hÄnglan var tänkt att bli min sista hÄngla. Jag har dom jag verkligen velat ha och har betalat ganska mycket för flera av dom, så tanken var att jag skulle sluta shoppa dom nu... får se hur bra det går.
Färglagd med pennorna så klart, lite craccle paint på hjätranen så dom ser krackelerade ut. Spellbindern tycker jag är så fiiin.
Textstämpeln kom lite för långt ner, men jag skulle aldrig få för mig att göra om allt bara för det, det får helt enkelt se ut så här.
Har inte bestämt ännu vart detta påskkort kommer att hamna. Jag har, med detta, egentligen gjort alla påskkort, men så har det kommit upp en Påskkortsutmaning i hÄnglagruppen, så jag ska nog vara med på den och göra ett kort till. 
 
 

Testbloggar från mobilen

Förra helgen hade vi en liten scrapträff, jag och några scrapvänner.
Cathrine gjorde detta kort:
Själv han jag med mer än väntat.
Ett kort som jag gjorde tillsammans med en arbetskompis, det är till en på jobbet som går i pension.
Ett påskkort till okänd mottagare, ett kort till brorsdottern som fyller snart och ett till tror jag men just nu har jag precis glömt till vem och vad det var i så fall.
Foto på dom korten kommer snart!

Nu vill jag mest testa om och hur det funkar så jag vet om det är lönt att ta kort med mobilen och blogga. Tänkte att då kanske bloggandet blir av. Tycker det känns jobbigt att föra över korten från kameran till datorn och jobba från den hela tiden. Givetvis kommer jag att ta kamerabilder på alla kort och lägga in dom i datorn oxå, men då behöver jag inte fixa det så ofta...

Ha en skön lördag, själv ska jag pyssla, hålla på med både hunden, katterna, hoppa ett par kaniner och sedan äta Tacos med bästa vännerna!Kan man ha en plastsvärfar?

Inte vet jag, men min mans mammas sambo fyller år på lördag och i söndags så var dom här och hälsade på så då passade jag på att ge honom kortet.
Jag hade lite problem att välja motiv, så min man fick äran att göra det och han valde Vildas trollgubbe.
 
Han är svår att färglägga då man inte riktigt ser vad som är vad på honom, men det löste sig.
Granarna i bakgrunden är Magnolias, dom var redan uppstämplade, lite lätt misslyckat, darrade på handen så dom blev som dom blev, men jag valde att använda dom ändå eftersom det blev lite bråttom att göra kortet. Vi fick veta i lördags att dom ville komma dagen efter så det blev lite tight m,ed tid och jag är ju egentligen ingen snabbscrappare... så man tager vad man haver.
Stenen är också från Vilda (eller som jag skrivet X antal ggr, kanske från Stämpelboden). Tärningarna kanske ser lite malplacerade ut, men "Svärfar" är ju Yatzykungen (om man frågar honom - jag slog honom i alla fall i söndags), vi spelar alltid Yatzy när vi träffas.
Någonstans har jag läst en text, kan vara ett stämpelmotiv??? Men det stod så bra, typ:
Du är inte gammal, du har bara varit ung lite längre än oss, så det skrev jag på insidan.
 
På lördag har jag ordnat en liten scrapträff, det ska bli så skoj. Vi blir inte mer än 5-6 st, men sist var det i alla fall jättetrevligt och det tror jag det blir denna gången också. Hoppas bara jag är mer på G än sist, då fick jag inte mycket gjort.
Ha det bra!

En Älg!

Jag gjorde ju två kort för att beställaren skulle ha att välja på, visste ju inte als vilken stil det skulle vara på kortet, så ett lite mer softisikerat och detta då som är lite mer...
 
Magnoliaälg, Magnoliamåne (maskade bort tomteekipaget), Magnoliagranar och Stjärnfallet från Vilda är stämplarna jag använt. Jag fick för mig att mottagaren var Belgare eller Tysk, så jag tänkte att en älg kanske funkar, dessutom är han ju så himla fin (jag är verkligen rädd för älgar, men denna tycker jag om). Måne och stjärnor valde jag för att mottagaren var åtminstone intresserad av astronomi (heter det så? stjärnor, solen osv) när han var yngre, så tänkte att det kunde passa honom.
Månen fick UTEE på sig, körde med glossy accent först, råkade tippa en mapp på den innan den var torr och utan att märka det så den blev förstörd, därför tog jag UTEE andra gången. Stjärnorna embossade jag med guld.
Stansade ut lite olika grenverk som han fick stå i. Nu valdes ju inte detta kort så det kan hända att jag antingen skickar det till som grattiskort till sonens farfar som är älgjägare eller så lägger jag till snö så det får bli ett julkort till honom eller ngn annan...
Jag fotade nog inte panelerna på insidan, men jag stämplade stjärnfallet i kanten på dom.
 
Min nuvarande svärfar eller plastsvärfar eller vad det kan tänkas vara... han fyller år på lördag så hans kort kommer upp här då hoppas jag, det är i skrivade stund (7/3) inte påbörjat, kan inte komma på vad jag ska ha för motiv... Ska ta hjälp av gubben min, det är ju ändå hans mors sambo.
 
Samma dag som han fyller år så ska jag ha en lite scrapträff, vi blir väl en 4-5 tjejer som ska scrappa ihop, det blir skoj och jobbigt. Jag har ingen bra rutin på vad och hur jag ska packa, med det får lösa sig.
 
Ha det gott!

Ett beställningskort till en herre

En kompis till mig frågade om jag kunde göra ett kort till en barndomskamrat. Klart man ställer upp och gör det, men själv åkte han bort i jobb så jag kunde inte konsultera med honom, bråttom var det, för vännen fyllde år nu, så jag fick snabbt göra ett kort. Jag gjorde två så han kunde välja och detta valde han.
Det som saknas på kortet är 60, det satte jag ganska långt upp till höger.
Kortet skulle utomlands, så det är mitt första som är beställt för att skickas ngn stans ut i världen.
Här fick mönsterpapperet vara i fokus. Tycker det är jättefint så det fick bli en Vildastämpel som klarar sig ganska så bra på egen hand. Stämplade på ett flammigt papper och hällde på svart glittrigt embossingpulver.
Jag tyckte inte att det behövdes något mer.
 
På insidan satte jag sådana skrivpaneler, målade svagt grått på stämpeln från Vilda och stämplade. Jag ville att man skulle kunna skriva över motivet om det behövdes, på panelen som sitter på andra insidan så cyklar paret ut från panelen i stället. Tycker det blev en fin diskret detalj som jag nog kommer att använda mig mer utav. Jag är ju lite snål om mina papper som ni kanske läst om innan, men tycker att insidorna blir så mkt finare om dom är dekorerade och då kan man ju kanske göra typ så här...
 
Nähä, nu ska jag fortsätta med lite annat, så ni får ha en toppendag och ni får jättegärna lämna en liten hälsning här i bloggen!

Grattis i efterskott Daniel!

Våran kompis Daniel fyllde jämna år i Januari och vi har inte uppvaktat honom, han nämnde att han inte brydde sig om sån't. Givetvis ville vi gratulera honom men vi kunde för allt i världen inte komma på vad vi skulle ge honom. Men så en gång när vi var där så hämtade hans fru sin lilla kamera och visade ett kort hon tagit på en rovfågel som satt på deras tomt och då sa Daniel att han skulle vilja ha en sådan liten kamera som han kunde ha med när han var ute och gick med hunden. Han har en STOR kamera och han är jätteintresserad av fotografering, men man går inte och släpar på en stor kamera när man är ute och går med hunden i skogen.
Så när vi går därifrån sedan (jag och mannen i mitt liv) så säger vi i munnen på varandra att vi köper en kamera till honom. Vi ger egentligen inte så dyra grejer, men dom ställer alltid upp på oss och jag vet inte hur mycket vi och våran hund fått av dom så det kändes rätt denna gång.
Så när vi var till Ullared så gick vi in på Netonet och köpte en kamera och på kvällen gick vi dit med den och gratulerade honom - han blev både generad och jätteglad!
Jag skyndade mig att knåpa ihop ett kort också.
Filmremsorna eller negativen kanske, symboliserar ju förståss kameran. Mönsterpapperet för att han spelar piano och Stämpelmotivet med musen som ser ut att ha det rätt så bra valde jag för att Daniel är ju en djurvän utan dess like. Dom har vad jag vet haft mycket möss i huset dom senaste två åren, vet ni vad han gör?
Han har en musbur som han lägger choklad i, fångar mössen och sedan bär han ut dom i skogen på andra sidan bäcken, men vi sa att dom följer hans spår tillbaka för en del möss sitter helt lugnt och knaprar choklad så dom är nog inte första gångsgäster. Sedan började han stoppa dom i bilen och körde i väg med dom och släppte dom långt bort i en annan skog. Men jag tror dom blev trötta på det för efter semestern så skaffade dom en kisse.
 
Jag håller på med ett kort till hans fruga också, hon fyller inte år ännu, men troligtvis jobbar jag så mycket övertid då så jag kanske inte orkar med att göra kortet just då, hon fyller också jämt och jag har köpt en stämpel enkom för denna dag...
 
Nähä, nu ska jag gå ner på soffan och lägga mig under filten (i skrivande stund, 7/3 så är mannen iväg med en kompis som ville ha sällskap i bilen), det blåser och regnet piskar mot rutorna.
 
Ha en bra dag!

Marielle fyllde 3 i går

Jag skulle vilja få in en Bloggrutin, men det verkar stört omöjligt. Att blogga varje dag är inget alternativ, dels gör jag inte ett kort om dagen och jag gör inte heller något annat speciellt att blogga om.
Så en gång i veckan vore egentligen ganska lagom, men på ngt sätt blir det inte så heller...
 
I gå så fyllde i alla fall Marielle år och jag hade gjort ett kort till henne som jag åkte förbi efter jobbet och lämnade. Marielle är min arbetskamrats dotter, hon har dessutom blivit lillasyster för några veckor sedan så passade på att kika på lillan och hälsa på arbetskamtaren en liten stund.
Motivstämpeln är en hÄngla och dom fina blomorna bakom henne är från Magnolia, jag tycker dom är så himla fina. Texten är Rollerskate. Fjärilen är från Ge-Kås, dom har lite fina scrapgrejer ibland.
På Insidan har jag en Grattistext från RoxStamps som jag testade att stansa ut i filt, det är första gången jag inte stansade i papper, det blev bra! 3 blommor för 3 år.
 
Jag fick förresten hem min kanske sista hÄngelstämpel här om dagen. Nu har jag dom flesta "måste ha" stämplarna och jag har lagt ut ganska mkt pengar på dom så jag tänkte försöka sluta shoppa stämplar, men skulle ngn gammal goding dyka upp så kan jag inte garantera att jag inte får ett återfall...
 
På måndag dyker nästa kort upp, det blir ett kort utan hÄnglar. Det är ett beställningskort...
Trevlig helg på er!
 
Det vore skoj om du orkade lämna en kommentar, man blir så glad!

hÄnglarna hÄnger i...

Hon är väl söt? Ett Påskkort igen. Jag har inte så många jag skickar Påskkort till, men några kort ska göras.
Här gick jag lite efter en skiss av Milo Lilja, Jag fick använda lite spillbitar och det är ju rätt så bra...
Påskriset med fjädrar är från Vilda Stamps (eller Stämpelboden), det är egentligen inte fjädrar i riset, men jag låtsas det. En blomma med en brads, det är den enda dekosen på detta kort.
Påskhälsningen är en stämpel jag köpte på FB.
 
Ha en toppendag!
 

RSS 2.0