Då har dagen kommit - kattbebisen Cinna

Idag fick vi äntligen hämta hem våran nya familjemedlem, en 12 veckors huskatt, med minst 50% Main Coon.

Vi åkte nästan 20 mil, skrev på lite papper och sedan vände vi och åkte nästan 20 mil till. Väl hemma hade vi tänkt släppa ut dom andra katterna och låta Cinna kolla in delar av nedervåningen i lugn och ro, men Lotta mötte oss vid ytterdörren så hon fick hälsa genom gallret och Troll mötte oss uppe på köksön så han fick också hälsa genom gallret. Ingen bråkade så jag bara öppnade så han fick gå ut och det gjorde han, han ville gärna hälsa på Lotta igen

Det gick bra, han var lite för på, så till slut fick Lotta fräsa lite.

Troll satt kvar på köksön och kollade in den lilla katten.
Bobby blev så glad, men har STOR respekt för honom, han har det för våra andra katter också.

Cinna var lite ledsen när vi åkte bil, men väl hemma så undersökte han så gott som hela huset. Köket tycker han är lite läskigt, men annars verkar han tycka att det är ok.

Han har hunnit med att spana in fiskarna och klöspelarna och större delen av både under- och övervåningen.

Bildkvalitén är under all kritik, måste få fram kameran nu, det känns som det kan bli många roliga och fina bilder.


Missade bl.a när Bobby och Cinna står nos mot nos.
Cinna tycker om Bobby och vill stryka sig mot honom men Bobby är lite orolig att han har ont uppsåt, men tror dom blir bästa vänner.

Tuffla låg och sov bakom soffan och det hade vi missat (normalt sett missar man inte det då hon låter som en perkulator när hon sover). Cinna far in under soffan och då hör jag ett morrande, så dom har inte hälsat ordentligt på varandra.

Nu ligger Cinna och sover, vi ska släppa in dom andra nu igen så får vi se vad dom säger.


Hänger inte med

Jag hänger inte med tiden. Igår fyllde Sofia år, inte hade jag gjort ngt kort och har fortfarande inte gjort ngt. Hon har förlovat sig, inget kort gjort. En gammal kaninhopparkompis har blivit mamma, inget kort. Min jobbarkompis dotter fyller 3 i morgon och nu på morgonen har jag fått ihop ett kort. Som tur var hade jag ett färglagt motiv annars hade det nog inte blivit något.


Det är ngt jag både läst och hört om, att en del bara sitter och färglägger motiv utan att ha ngt kort på G. Jag vill ju helst veta vem som ska ha kortet, välja motiv som passar mottagaren, välja papper och sedan färglägga så man kan matcha papperet.

Men det verkar ändå både praktiskt och utvecklande att ha färdiga motiv, man måsten lära sig att tänka och jobba annorlunda.

Så här blev Smillas kort:

Åh, vad irriterad jag blir på blogg.se just nu.

Jag vill ta bort fotot, men det går inte.

Jag utgick alltså från ett redan färglagt motiv, valde papper i rosa och gult. Några vimplar, jag inspirerades av asamia, hon har ofta vimplar och det är fint tycker jag. Gunghästen är en dies från Magnolia och Smilla önskar sig en häst av sin farmor så jag passade på att använda den söta diesen.
Lite blommor och en brads i form av en tårtbit.

Ska beklaga mig lite, jag har varit sjukskriven pga av canceroperation med efterbehandling, jag har börjat jobba igen, mindre än en månad efter sista strålningen och 2,5 mån efter sista cellgiftet. Började med 2h/dag första veckan, ökade till 4h/dag andra veckan, jobbade så i 12 dagar, sedan ville jag testa om jag orkade ännu mer, så jag jobbade 6h/dag i några dagar men det blev för mycket, så nu tänkte jag testa att jobba 4 ibland och 6 i bland, men det går inte säger försäkringskassan. Jag har bevisat att jag kan jobba 6h/dag så då kan jag inte få mer än 25% i sjukpenning.
Dom reglerna är inte kloka, hur ska jag veta om jag klarar av att jobba mer om jag inte får prova???

Jag ska försöka få någon på onkologen att hjälpa mig, så här kan det ju inte vara meningen att det ska vara.


RSS 2.0