Grattis Ida

 Tiden rusar iväg och idag är det brorsans mellandotter som fyller år.
När jag påbörjade det här kortet så var hennes dotter hos mig så hon fick vara med och välja färg så det blev ett rosa/rött kort.

(null)
Jag hittade en skiss jag blev sugen på. Motivstämpeln är en hÄngla färglagd med distresser. Lea som var med mig när jag färglade sa: oj vad noggrann du är. Tja, jag vill ju i alla fall försöka hålla mig innanför linjerna, sedan kan jag inte det här med skuggningar och sånt men tycker ändå det blir ok, distresser är ganska förlåtande kan jag tycka.
Jag tror Grattistexten kan vara en hÄngla, annars måste det vara en JessInk.
Utstansade kvistarna är Magnoliadies.

I år fyller dom 80 år

Ja, min svärmor och hennes sambo fyller 80 år i år. Hade vi bott kvar i Småland så hade vi åkt till Skåne och firat dom var för sig för han fyller år i dag och hon fyller år i september, men som läget är nu så blir det bara ett kort på deras födelsedagar och sedan har vi tänkt att åka ner 1 gång.

Rohnys kort gjorde jag på en av studiecirkelträffarna, specialvikning stod på schemat - schemat ändrade vi sedan så att vi skulle göra olika vikningar varje gång.

(null)
Några olika mönsterpapper från Maja Design, en grattisstämpel och thats it…

När kortet är ihopvikt behöver det ett band runt sig för att inte spreta. En vikt pappersremsa med utstansad, stämplad cirkel. Ett roligt, snabbgjort kort som blev väldigt elegant. 
(null)


Det är ju utanför min komfortzon att inte ha ett stämpelmotiv och färglägga, men det är bra att kunna göra lite snabbare kort vid behov och att dom blir så fina är ju en bonus!

Shoppat lite

Jag har suktat efter denna ganska länge, men tyckte den var lite för dyr och kommer jag verkligen att använda den så mycket? Man kan ju bara använda den typ 2 ggr till samma person/hushåll. Efter ett tag tog den slut, eller jag hittade den inte i någon svensk butik, men så när jag skulle beställa nyaste distressfärgerna så fanns denna dies och nu slog jag till
(null)

Jag hade dessutom börjat utarma mitt förråd av kortbaser och kuvert så det blev det oxå. Sedan var det rea på papper, inte för att jag behöver men jag hittade så fina som passade till brorsans yngsta barnbarn och lite julpapper. Sedan följde en palett med, bra att blanda distresserna i och en bonuspresent fick jag av Reprint där jag gärna handlar dom få gånger jag shoppar nya grejer. Bara att få ett sånt vackert papper om varorna, ja, ni förstår…
(null)

(null)
Nu är jag jättesugen på att göra julkort med den nya diesen men, jag har några födelsedagskort och ett par påskkort kvar innan jag tänkt börja med julkorten. Är rädd jag hamnar ännu mer efter med födelsedagskorten annars.

Nu kom min man hem, det är kanonväder så ska kolla om vi ska ut med hundarna en stund.

Grattis Marielle!

Kortet blir försenat! I gårkväll dök ett minne på fb upp. Marre fyller år… shit! Hade helt glömt bort att det var nu, i början på mars. Men kortet låg färdigt, skulle bara stoppas i ett kuvert och skickas. Jag såg det igår när det låg där i lådan och väntade, jag la ner ett annat kort som jag gjorde färdigt igår, men reagerade inte på att det var dags för Marres kort att komma fram ur lådan. Eller det var ju för sent redan då. Men i morse åkte det med posten så hoppas det dyker upp snart, posten brukar vara rätt så snabba.

Jag hittade en skiss jag tyckte om och temat jag hade på studiecirkeln var utstansat och så här blev kortet:
(null)
Stämpelmotivet är en Wiff Of Joy färglagd med distresser. Torrembossade bakgrundspapperet, stansade ut blommor, blad, vimplar (heter det så???), siffror och "mattorna" bakom tjejen. Vimplarna är modifierade, dom är mycket längre och har ett helt annat avslut.
Fråga mig inte varför jag valde blått… det är definitivt inte min färg och inte Marres heller vad jag vet, men det blev fint ändå tycker jag.

Idag är det även brorsans ena dotters bröllopsdag, men jag ligger som bekant efter i korttillverkningen så jag hoppade över det kortet, i år, sedan får vi se. Peter skulle se om han kommer ihåg att köpa en blomma och lämna till dom efter jobbet.



RSS 2.0