Gevaliareklamen ni vet

När man får oväntat besök...
Det hände oss i går. 
Peter hade satt på en kanna Gevalia, smort in min rygg med Voltaren, satt på sig dartskorna och börjat kasta pil. Jag låg i soffan och lät Voltarenen verka. PANG, vilken jädra smäll, jag fattade verkligen ingenting, katterna och hundarna rusade runt och Peter säger det var en bil. Ut och kolla då säger jag, för jag tänkte att den som kört in i huset kommer ju att smita iväg.
Men dom hade inte en chans att smita:
(null)

Som tur var hade Peter skorna på, för det var glassplitter över hela ingången. Chauffören sitter fast, jag ringer 112 så alla blåljus kommer hit. Peter får loss chauffören som han först trodde var körd, men det var bara bältet som satt så hårt så han inte mådde så bra. Trots att det verkar som dom  passagerarna bak inte var bältade så klarade dom sig bra. Vi vet inte hur skadade dom blev, men det verkade som dom var rätt ok, chockade så klart. Ena killen mådde illa så vi skickade med avfallspåsar som han kunde använda när dom skjutsade honom till lasarettet, ingen behövde åka ambulans in. 

Jag blev lite småskärrad, trots att vi väntat på att detta ska hända, killen eller faktiskt mannen (40-årsåldern) som körde har vi varit i luven på flera gånger, han kör som han har stulit bilen. 
Vägen var torr så han måste ha kört duktigt fort. Det är en 40-väg, men man vill inte ens köra 40, den är smal förbi oss. (null)

(null)
Här ser man att han redan ca 50 m från huset gått upp i vallen, sedan kört där i ca 30 meter utan att ha fått stopp på bilen. Över vägen rakt in i soptunna nr 1 och sedan pang in i husknuten. 

(null)

(null)

Det blev någon förskjutning i huset för dörren eller dörrkarmen blev skev eller något. Dörren kunde stängas och låsas med våld. Så den måste fixas och givetvis husknuten och stuprören.
En ny soptunna skulle dom köra ut till oss. Som tur var så hade vi inte mycket sopor i den, det var som sagt nr 1 och det är den med hushållssopor och matavfall, så skönt att slippa det utspritt på gården. Däremot är det glas utspritt. Ända in på inhägnaden hade det flugit, jag sopade och sopade vid ytterdörren men fick inte bort allt. Men vi tror att försäkringsbolaget fixar sanering, det är ju både glas, batterivätska, glykol mm som hamnade på backen. Vi har fler ingångar som tur är så vi behöver inte gå den vägen med hundarna.

Jag är så otroligt glad att ingen kom till skada, ska inte sticka under stolen med att om den som kör, kör vårdslöst då är det upp till den om den blir skadad/dör men tanken på att han kunde kört på någon, vi går ju där 4-5 ggr varje dag med hundarna. Usch, tankarna snurrar, vad som kunde ha hänt...

Så kör försiktigt där ute, dom få minuterna man tjänar på att köra för fort kan få ett hemskt slut!

Oj, oj... glömde jag bort att blogga?

Det känns precis som jag har bloggat kortet till min kompis som fyllde år i går. Men hittar det inte.
(null)
En söt Magnolia som håller en äppelhink är kanske inte ett februarikort. Men i julas fick vi några flaskor av deras hemmagjorda äppeldryck så jag tyckte det passade med den stämpeln.

Orkar inte skriva allt en gång till.

Blev nöjd med kortet och är glad att jag köpte adventskalendern från Skapat Av så jag fick tag på den lodräta grattisdiesen - me like!

Förlovningskort

Äntligen har min arbetskompis fått förlova sig med sin Tobbe. 200220 blev deras dag.
Jag blev sugen på att göra ett kort till dom, jag borde inte göra några extra kort för jag kommer inte att hinna göra dom kort jag borde göra, men, men det blir som det blir.
(null)

Girafferna från Vilda Stamps är ju så himla fina. Grattisstämpeln kommer från min "idol", asamia. Diesen Eiffeltornet, LOVE och hjärtat kommer från magnolia doohickey vol. 3. Tyvärr är LOVE-diesen spegelvänd så baksidan på det utstansade hamnade framåt...
Bakgrundspapperet med hjärtan är av okänt märke och dom andra två är från Maja Design.
Girafferna färglade jag med Tombows, fast den ljusblå färgen är en blandning mellan Distress markers och Tombow. Jag hittade ingen bra blåfärg och då är det bra att kunna blanda. Jag tycker Tombows är lättare att "blenda" ut med pensel efter man målat direkt på papperet med pennan än vad Distress markers är.

Var 4:de tisdag...

... tillagar och äter vi en så himla god wok. Jag har ju fått en "dotter" som är från Vietnam och hon gav mig räkor, musslor och bläckfisk så vi testade att göra en wok utav det, citrongräs, chili, vitlök, lime och frysta wokgrönsaker. Till det serverade vi 56kilos jalapenodip och det blev så himla gott så numera är det en fast rätt i vårat 4-veckors matschema. (null)
Idag friterade vi halloumi och hade till.

Våran yngsta katt tillika våran största katt är en Maine Coon som är drygt 2 år och kallas Ice. Han är döpt till Romeo och har inget uppfödarnamn. I morgon ska han, Smirre (näst yngsta katten) och Valle (yngsta vovven) till veterinären och vaccineras. Misstänker att han inte kommer att vara lika lugn som på bilden
(null)
Vi har tyvärr inte vant katterna att åka bil så det brukar inte uppskattas. Tur vi inte har så långt till veterinären, men jag tycker det är så jobbigt att lyssna på dom när dom är så ledsna.

På dagen 6 månader...

Den 17 augusti 2019 gifte sig min arbetskamrat och det var i hemlighet, dom gjorde det i samband med yngstas dop. Jag visste dock om det och hade planerat kortet men fick inte tummen ur. Jag jobbar ju så himla mycket under våran säsong så även om jag har ambitionen att fixa kort så funkar det oftast inte. Men nu, 6 månader senare så har det blivit ett kort som ligger i deras brevlåda idag.
(null)
Jag valde att kortet skulle gå i blått för dom döpte sonen samtidigt och hade blått som en "röd tråd". Texten skrev jag ut med Slicen, hjärtan utstansat i glittrigt mossgummi. På med lite halvpärlor, mer tyckte jag inte behövdes när papperet var så fint. Tror jag vann papperet på en scrapträff i Gånghester för länge sedan. Bruden var nog till och med med på samma träff.

Insidan gjorde jag så här:
(null)
Den utstansade texten är från Rox Stamps adventskalender. Fåglarna från Magnolia Doohickey vol 3. Stansade ut i svart lite styvare papper och ett silvrigt, dels för att få skugga men mest för att jag klämde fast en sedel bakom fåglarna. Vi var inte bjudna på bröllopet men vill ändå ge en slant som en gest för lycka och framgång...

Träningsdag

Idag har det stått träning på schemat.
På lördagar går jag på träning mellan 10 och 11. Vi är en grupp skruttiga människor som har en instruktör som är utbildad att träna folk med skruttiga kroppar. Idag hade vi cirkelträning där vi körde varsitt moment i 20 sekunder, vilade 10 sekunder och tre upprepningar. Först hade vi uppvärmning förstås. Himla bra och rolig träning.

Efter det så åkte vi och handlade till det vi ska äta nästkommande 7 dagar.
(null)
Vi äter LCHF men ändå vanlig mat, byter ut kolhydraterna mot livsmedel med lägre kolhydratinnehåll. Vi mår bättre på den här maten.
Vi handlade allt utom det frysta för kl 12 hade vi hyrt en träningshall tillsammans med ett gäng glada klubbkompisar. Vi skulle träna agility. Så roligt, hundarna var så taggade.
(null)

(null)Efter två timmars fart och fläkt åkte vi och handlade det sista sedan hem och packa in varorna, på med en tvätt och sedan ca 1 timmes dartträning. Efter det så gjorde jag zucchinisalladen och peter grillade kyckling som vi la i en supergod marinad i morse. Efter maten har vi bara chillat, sett hockey och bara haft det lugnt och skönt. 

I morgon har vi ingen aktivitet inbokad, jag tänkte hinna scrappa lite och peter har lite smågrejer att fixa med. 

En skön men regnig helg är snart till ända... 

Alla hjärtansdag...

... i morgon, men då är vi några som är lediga, ja, inte för alla hjärtans dag utan för att det är fredag och lågsäsong då har vi möjlighet att vara lediga.

Jag är team-leader och vill visa uppskattning till mitt team så jag snabbgjorde några kort, det är fler än 4 i teamet men dom som är mammalediga får inget... (null)
Väldigt ovanligt för mig att inte ha ett målat motiv, men det behövde gå fort att göra korten och jag är väldigt långsam scrappare!
Textdiesen Tack med skugga var med i 2019 års adventskalender från Rox Stamps, mönsterpapper är från en klubb jag var med i, Creative club.

Insidan glömde jag fota, men textstämpel från Vilda Stamps. Det står typ:
Detta är ett tackkort till dig och skrev till att jag är glad att dom är i mitt Team.
Sedan har jag stämplat ett visdomsord, olika i varje kort. Köpte lite chokladbitar som dom får mumsa på i morgon.
(null)

Jag känner att jag måste komma ihåg att visa uppskattning oftare, man kör bara på lixom...

Igår var vi och hälsade på en styrelsekollega, vi hade lite styrelsefix, hundpromenader och nosework på agendan.

Detta är 3 av dom 6 vovvar som var med oss
(null)


Smilla 6 år

Tänk vad tiden går fort. Idag fyller min arbetskamrats dotter 6 år, tycker det inte var länge sedan vi diskuterade hennes namn. Jag och mamman tyckte namnet var så fint medans pappan tyckte det lät som ett kattnamn.
Jag umgås inte med dom så jag har inte koll på intressen och sånt så frågade mamman om intresse och färg. Dockor, rosa, lila och vitt. Jag hittade ingen dockaktig stämpel, men så kom jag att tänka på att hon varit lite sminkintresserad och jag har en Magnolia som passar:
(null)
Lite rosa/lila Majapapper, en textstämpel av okänt märke en foamskum 6:a som tappat klisterförmågan och en Magnolia, vad mer behövs? Inget tänker jag, det får duga så här. Hoppas tösen tycker det också.

Grattis Sofia!

Idag fyller Sofia år, vi träffas typ aldrig. Men skicka kort vill jag ändå göra, eller kanske därför...? Jag brukar få julkort av henne, hon är sjukt bra på att fotografera så julkorten är på hennes hundar och det bara älskar jag.

Mitt kort till henne blev så här i år:
(null)
En supersöt Tilda från Magnolia. Det blev ett enklare kort med bara ett mönsterpapper, ett stämpelmotiv (eller två ihopmaskade) och en text. Jag känner att jag behöver göra lite enklare kort ibland, men tyckte ändå det blev rätt bra. Mönsterpapperet är från ett set med 30x30 papper, numera använder jag nästan bara Maja Design 15x15 papper men det var kul att rota i vagnen med alla papper.

(null)
Ofta brukar jag vilja dekorera baksidan lite, men jag har tappat det litegrann...
Men Sofia läser mycket böcker så jag gjorde en bokmärkstag till henne. Den fanns med i Rox Stamps julkalender. En kalender fylld med underbara dies, hur bra är inte det?

Idag ska jag jobba lääänge... för att vara jag just nu. Jag jobbar ju bara några timmar på morgonen, men idag ska vi ha Infomöte så jag blir kvar ett par timmar längre än vanligt.

På kvällen ska vi på hundklubben ha möte med en från kommunen och några från en klubb som hyr lokal jämte oss. Hoppas det går bra. Vi har lite problem med den klubben, så vi hoppas dom vill sköta sig bättre så vi kan fortsätta vara grannar och att det inte blir en massa sura miner.

Håll tummarna för oss!


RSS 2.0