Svårt med manliga kort...

Jag brukar tycka att kort till karlar är svårt, men denna gång flöt allt på och jag tycker det blev riktigt bra.

Det är min äldsta brorsdotters man som fyller år, bilar och motorer är ett stort intresse i den familjen, så valet av stämplar var inte jättesvårt.
(null)
Eftersom jag ligger nere på soffan och slöar så orkar jag inte gå upp och kolla stämpelmärkena.

Men vill någon veta, fråga så kollar jag upp det.

Igår lördags var Peter iväg och spelade dart i Kalmar. Jag befriade honom från allt som har med djuren att göra. Jag brukar inte vilja gå promenad direkt på morgonen innan kroppen ledat till sig, men igår gjorde jag ett undantag. Så det blev först stallet och frukost till kaninerna, sedan fortsatte jag och vovven en morgonrunda runt byn.
Mitt på dagen gick vi en långgrunda efter vi klippt klorna. Väl hemma kokade jag risgrynsgröt, passade på när Peter ändå var borta då han inte tycker om det.
På eftermiddagen så gick vi en runda över ängarna, på den rundan kan han vara lös, så vi gjorde lite uppletande, han var jättetaggad.
På hemvägen gick vi till stallet och gav dom kvällsmat och en massa gos till dom som ville det.
Sista kvällsrundan blev en kort promenix upp till kyrkan och tillbaka. Jag vill egentligen gå en annan kvällsrunda men då måste jag gå förbi ett hus där dom ofta har en lös schäferhane och det vågar hag inte...
En mysig dag med hyfsat väder, vädret i dag är helt annorlunda, grått, regnigt och blåsigt värre.

Lowas dag

Idag fyller Lowa år. Hon är en hästtjej på 7 år och bor på ett stuteri.
Vi träffas allt för sällan, men jag försöker skicka både julkort och födelsedagskorttill dom.

(null)
Motivet är från Bildmålarna och färglagt med pennor (jag minns ju aldrig om jag använt Distresser eller Tombows eller både och).
Papper från Maja Design, förutom papperet längst bak, som jag inte har koll på märke.
Kortstommen har jag i vanlig ordning gjort av ett halvt cardstock, men nu har jag köpt färdiga kortstommar i ngt mindre format 13.5x13.5 cm (det fanns inte större där jag shoppade).

Veckans kort denna vecka går det trögt med. Ett chokladkort hade jag tänkt göra, men köpte för stor chokladkaka så den gick inte ner i det vadderade kuvertet jag köpt, så det blev inget kort än.
Födelsedagskort till en 4 åring, körde fast helt, hittade en embossingutmaning, med embossingpulver, påbörjade ett kort, men hittade inte min penna som gör så pulvret fastnar, först idag har jag fått till ett kort, nästan klart...
Veckans julkort till marknaden, det är nog klart, det är det första kortet jag gjorde med dom nya kortstommarna, upptäckte att det var knepigare att få till insidan. När jag haft en färgad cardstock som kortstomme så tycker jag att det har räckt med vita papper på insidorna, antingen torrembossade eller i samma modell som ngt på framsidan. Men nu när stommarna cremevita (kanske lite gulare, vanilj?) då tyckte jag det blev svårare...
Vilka bekymmer man kan ha, fniss.

Jag är ju sen, jag har länge varit sugen på Gummiapans retrodies, nu när jag fått tummen ur, då har dom slutat tillverka dom.
(null)
Så har du ngn sån här eller liknande som du vill sälja, tjoa till!

Har ni sett vilken liten kuf vi ska köpa?
(null)
Vi har lagt handpenning på honom så, nu ska vi bara vänta 6 veckor innan vi får åka och hämta honom 2,5 h bort.
Romeo heter han nu, men vi tror han ska heta Ice och kallas Icce.
Han är en Maine Coon, vår första renrasiga katt.
Tycker bilden på honom blev så bra, haha

Nä, nu ska jag skutta upp och sova lite.
I morgon blir det jobb, handla till oss och djuren, Flylady, aktivera vovven och korttillverkning - låter som min dag blir toppen.


Tack Edit

Hade avslutning på en hundkurs idag och jag 
snabbgjorde ett kort till henne. (null)
Jag glömde ta kort innan jag packade ner det. Men det var ett väldigt enkelt kort, utformat som en stor tag. Stämplade, färglade och klippte ut en Magnolia som har en hund i en korg (tror den följde med i en Magnoliatidning). Stämplade en tacktext och en text med du har gjort ett kanonjobb.
Köpte en ros i kruka, men ingen ytterkruka då jag inte visste vad som passar hemma hos henne.
Jag köpte olika chokladbitar och satte runt som en kruka, vet att hon är svag för choklad...

Maja Design 10 år!!!

Imponerande men jag är inte förvånad! Med så underbara papper kollektion efter kollektion så kan det ju inte gå annat än bra.
(null)
För att fira deras 10-års jubileum så tävlar dom ut ett set av dessa underbara papper.

Kortskissen

Blev tipsad om en sida med kortskisser och började direkt göra ett kort efter skissen, när jag kommit en bit så gick jag in och läste vad som var tanken...
Man skulle göra kort utan motiv så jag började med ett nytt kort.
Jag börjar sakta krypa upp ur min scrapsvacka, men tog det säkra före det osäkra och gick efter skissen, inga utsvävningar blev det.
Så här ser skissen ut:
(null)
Och så här blev mitt kort:
(null)
Insidan tog jag inte kort på, men gjorde en likadan "cirkel" x 2. På den ena stämplade jag en textstämpel där det står:
Detta är inget kort, det är en kram med en vikning på mitten.
Den andra är tom så att det går skriva julhälsningen där.
Gick all in och gjorde en mindre "cirkel" till baksidan och stämplade min handgjort av stämpel där.
Julgranskulorna är utstansade med dies från Magnolia, har köpt på mig en gäng Clubkit med Magnolia Doohickey, dyra men väldigt användbara.

Kortet jag började med har precis samma upplägg, men med en Sarah Kay stämpel och i annan färgställning. Det är inte färdigt än plus att jag kanske inte kommer att lägga ut julkorten som ska till mina nära och kära, har inte bestämt mig ännu.

Det här kortet ska till lådan med julkort som jag ska sälja på byns julmarknad, om det blir ngn marknad och om jag får en bunt gjorda. Jag ska försöka hinna med ett marknadskort/vecka, men tvivlar starkt på att det blir så när högsäsongen på jobbet drar igång, så jag har tjuvstartat lite, men eftersom jag ska göra ca 2 "vanliga" kort/vecka så har jag bara hunnit göra 2 eller 3 marknadskort hittils...

Ville bara säga hej...

En väninna till mamma, tilllika min kompis mor, håller på med cancerbehandling så jag ville göra ett kort till henne.
(null)
En supersöt Bildmålare använde jag och en textstämpel från Skogstokiga.
Jag fick äntligen tag på Magnolia Doohickey vol 3. På detta kort använde jag två av dom diesen, den  som jag stämplade texten på och murgrönekvisten.
Nu hoppas jag att jag kan hålla mig från att köpa något på länge, lite förbrukningsmaterial måste jag kanske köpa, kortbaser och dubbelhäftande tejp börjar tryta.

Egentligen ska jag (jag som är så långsam scrappare) göra två födelsedagskort och ett julkort denna vecka plus att jag tänkt göra ett bröllopskort som inte finns med i mitt korttillverkningsschema. Jag ska verkligen försöka hålla mig till schemat, men släkt- och vänskapskretsen ökar, under 2017 föddes två bebisar och två sambosar tillkom till släkten plus att jag blev kontaktad och håller numera kontakt med en kusin så några till att-göra-listan kort till tillkom men tyvärr miste vi en kompis i cancer, så där blir det ett kort mindre (t.om kanske 4 mindre, hur hemst det än låter så kanske det blir så att kontakten med hans fru rinner ut i sanden..).

För att få ihop alla kort till nära och kära plus ett gäng till julmarknaden så är det nästan 3 kort/vecka som ska göras. Det kommer inte att bli 130 helt olika kort, några kommer säkert att bli rätt lika och några blir tvillingkort (samma upplägg men olika papper).

Jag ska försöka vara med på lite utmaningar också, bl.a. en månadsutmaning.
Januariutmaningen är kärlek, passar perfekt då jag har ett bröllopskort att fixa.
Vecka 1 ska födelsedagskort göras till två tjejer som fyller 7 år. Sedan ett julkort till julmarknaden. 


På nyårsdagen..

Fyller en kompis åt oss år, vi umgås inte så mycket numera, men då och då plus att han rastar vår hund ibland om vi åkt iväg.

Så ett kort och lite smått och gott ska han få idag. Vi uppvaktar honom inte under tiden våra gäster är här så han får det först idag.
(null)
Provade min mixed media plate som jag nyss köpt. Måste testa lite annat med den för det jag gjorde till detta kort hade jag kunnat göra utan den.
Hörnstämpeln från Jane design, fåglarna från slöjddetaljer. Ett enkelt kort som får duga till en som tycker om fåglar.

Bonusdottern fyllde år...

Dagen före julafton fyllde bonusdottern år. Men vi firade henne inte förrän igår pga att hennes sambo har varit bortrest.
I går blev det julfirande och födelsedagskalas här hemma.
(null)
Hon tycker om lila, så det fick det bli. En söt och för mig ny hÄngla fick pryda kortet. Jag maskade ihop henne med en bänk från Magnolia. Textstämpeln köpte jag nog från Rox Stamp.

Jag hade gjort en mojäng att sätta fast pengarna i, men när jag påminde gubben om att ta ut pengar så sa han att han skulle swisha dom... så jag fick stämpla SWISH på mojängen.

Vi gjorde ju julbord, men vi gjorde inte så mkt av varje, så när jag la upp det så tyckte jag det såg så lite ut, var rädd att det inte skulle räcka. Men det blev över av allt. Som tur var ville svärsonen gärna ha matlåda med sig. Men vi kommer ändå att få äta julmat i några dagar.
Idag är sista dagen våra gäster är här, 10 dagar går fort...
Efter frukost i morgon åker dom, snyft.

I natt somnade en av våra kaniner in. Buster blev knappt 8 år vilket är lite låg ålder för att vara en av våra kaniner. Nu är det bara 6 st kvar och Reine som blir 11 år i år är äldst och skruttigast, undrar hur länge vi får behålla honom. Baksidan av att ha djur...

RSS 2.0