Grattis Kusin vitamin

Jag har en jämnårig kusin som det är extremt länge sedan vi träffades, säkert 35-40 år sedan.
Men sedan några år tillbaka har vi kontakt via internet. Idag fyller han år så jag hoppas kortet landar i lådan hans idag.

Det här med manliga kort är ju ännu svårare än övriga kort, men så här blev kortet:
(null)
Det veckade bakgrundspapperet är från en after eightkartong. Sedan körde jag vit, slät cardstock genom Big shoten tillsammans med en embossingfolder från Sizzix. Färgade in med Distress oxidedynor, stansade ut grattis i svart hobbykartong. På insidan (som jag glömde fota) satte jag en utstansat drömfångare, tänkte det kunde hjälpa honom att sova bättre.

Idag ska jag först med Bobby till hans fysioterapeut så han kan få laserbehandling, han får ju inte komma till ortopeden på minst en månad. Tror lasern gör honom gott. Sedan blir det bara hem och hämta husse och sedan vidare till Jönköping och Anicura där han ska bli undersökt för sina kväljningar och harklingar. Så håll tummarna för att det är något som går bota, varken vi eller Bobby är redo för något annat.

Texten skriver jag i förväg och lägger bevakning så det läggs ut på rätt dag. Det trodde jag att jag gjort med Lowas kort, men jag hittar det inte, så får nog blogga det en gång till...

I did it again

Lowa som fyllde 10 år i söndags fick inte sitt kort som planerat. Jag hade det färdigt en vecka innan men glömmer bort att posta det.
Men postade det i går så hoppas hon fått det idag.

Jag har länge varit sugen på att göra ett slime linekort (men då visste jag inte ens att formatet kallades det). Det har som vanligt inte blivit av men så dök det upp en utmaning i en fb-grupp, det enda kravet som fanns det var att det skulle bara ett slime line.

Jag har nyss fått tag på dessa dies som jag spanat efter länge:
(null)
Lowa är en hästtjej, boendes på en hästgård, rent utav ett stuteri. Så jag tyckte det passade med dalahästmotiv, det är inte första gången jag gör kort med dalahästar till den familjen...

(null)
Grattistexten är från en dies som var med i Rox Stamps adventskalender 2020. Rosa gillar hon också så jag hoppas hon blir nöjd.

Eftersom kortet inte kom till hennes födelsedag så använde jag denna stämpel från Vilda Stamps på insidan av kortet.
(null)
Pinsamt nog så har jag använt den stämpeln ett flertal gånger.

Jag har gjort ett körschema för korttillverkningen där jag måste göra två kort i veckan för att hinna göra alla årets födelsedagskort, några Påskkort osv. Julkorten inte att förglömma. Och hur otroligt det än låter så ligger jag redan efter...
Jag får skylla på att jag är så extremt långsam när jag scrappar. Ändå blir det inga avancerade kort, men allt tar sån tid. Där måste jag skärpa till mig, hur det ska gå till har jag dessvärre ingen aning om.

I did it again

Jag haft kortet färdigt 1 vecka och glömmer bort att posta det. Tur jag har en stämpel som passar, så kan jag stämpla på den innan jag skickar.
(null)
Nu blir det ju inte jättesent. Hon fyller år den 17/1.

Slimeline kallas modellen på kortet och det har jag länge tänkt testa men har lite svårt att gå tummen ur så att säga.
Men så dök en utmaning upp i en fb-grupp då då satte jag igång. Jag har precis fått tag i en dies dom jag suktar efter länge.
(null)
Dalahästar är det något speciellt med.
Lowa dom ska få kortet är en hästtjej. Familjen har stuteri så jag tyckte motivet passade bra.

(null)

Diesen jag använt till Grattistexten är från Rox Stamps adventskalender 2020.
Kanske lite för cleant kort till en 10-åring men så fick det bli.

I övrigt så är julledigheten över, våran gamla fina Bobby har fått lite (el mkt) problem, ena bakbenet lyder inte riktigt. Väntetiden till ortopeden är olidligt lång, han kanske inte får komma förrän i mars. Men sedan har han ytterligare trassel. Något stör honom, han harklar sig och klöks, men det har vi fått tid till en veterinär som ska kika på det på fredag. Jag är rädd det är cancer, men vi får vänta och se.
(null)


LCHF-muffins i airfryern

Gjorde kardemumma & blåbärsmuffins i airfryern idag.
Jag använde recept från Evelinas Värld
(null)
Men jag tog sötströ och stötte det i morteln och la till 1.5 dl frusna blåbär. Kan tänka mig att minska sockret till 0,75 dl.
Det blev 10 muffins.
Jag rymde 7 muffins och satte airfryern på 175* och 10+2 minuter, sedan körde jag 1 min på 180*
Dom 3 som blev kvar körde jag 13 min på 175*.
Nästa gång testar jag att köra 5 st + 5 st i 175* och 13 minuter. Man får testa sig fram och jag som är lite dålig på att minnas hur jag gjort (jag är inte ens 100% säker på tid o grader jag skrivit här) bör skriva upp el ta kort under tiden - skärpning sara!!!

Glömde ta kort på dom när dom var färdiga men så här såg det ut när jag laddat omgång 1.
(null)


RSS 2.0