Några till

Då var det det sista julkortet.
(null)
Ytterligare ett kort som jag gjort för något år sedan men som kom till användning först i år.
Min "dotter" med familj fick detta kort.

Kortet gjorde jag då jag ville testa denna teknik, blev inte så bra som jag tänkt, men här slängs inte misslyckade kort!

Card-io stämplar förutom texten som jag inte minns märket på...

Det blev inte många kort i år, eller i år är ju inte i år, 2021, det är 2020 jag syftar på!!!
Som vanligt är tanken god, jag har tänkt bli bättre på att göra kort regelbundet under 2021, får se hur det går med det.

Julkort del 2

Då jag inte hade monterat och adresserat alla julkort samtidigt så bloggade jag bara dom som blev helt färdiga. Nu är alla kort postade som ska långväga och här kommer dom som blev postade ett par dagar efter omg. 1.
 
Min ena brors mellandotter med familj får detta kort, hennes dotter älskar älgarna som går omkring vid deras gård (inte ett dugg lik sin gammelfaster som är livrädd för älgar.
Kortstommen embossade jag med en embossingfolder från Nellie Snellen tror jag, jag ville det skulle se ut som snö. Björkarna i cirkeln är embossade med en folder som följde med en scraptidning. Älgarna... eller jag menar rådjuren är dies från Skapat Av's julkit 2019. God juldiesen är Gummiapan och rosetten en Magnoliadies. Ett ovanligt format för min del, det blev stort men ändå lite elegant.
 
Jag har fått för mig att min svärmor inte direkt uppskattar mina kort, jag brukar ändå göra kort till henne och hennes sambo bara för att jag tycker det är roligt men i år har det gått segt med framförallt julkorten så det fick bli ett kort jag inte har gjort. Det är ett köpekort som är köpt för den goda sakens skull, skulle tippa hjärt- och lungfonden eller så.
Men det ser ju verry home made ut så därför bloggas det!
 
 
Min ena bror med fru får detta kort. Kortet blev inte som jag föreställt mig, men jag är inte den som kasserar ett kort utan jag tänker "bättre lycka nästa gång".
Tror embossingfoldern är en Nellie Snellen. Diesen till God Jultexten kan vara från Skapat Av, men ruskigt osäker, såg att den låg framme vid stansmaskinen så därför gissar jag på det, undrar om inte kvistarna är från samma julkit.
Stansade ut tre julstjärtor och la på lite guldstickles på pistillerna.
 
 
Min farbror och hans fru får detta kort. 
Ett kort med bara stämplar. Jag har inte blick för det här med form och färg, men här tycker jag att jag fick till det rätt bra.
Blommor och blad är Card-io stämplar.
 
 
Direkt jag såg ett liknande kort på Pinterest (i andra färger) så kände jag att jag måste göra ett liknande kort till min yngsta brorsdotter.
Svart cardstock och silverglittrigt mossgummi var allt som behövdes.
 
 
Min kusin kommer att få detta i sin postlåda.
Inte alls nöjd med kortet, men det har potential så jag kommer säkert att testa något liknande igen.
 
 
En gammal bekant från min tid i Byske får detta kort.
Lite Card-io stämplar som grenar och kvistar sedan en gammal träklossmonterad julkulestämpel från början av min korttillverkningskarriär. God Jultexten är jag osäker på om det är en Rox Stamps, kanske...
 
 
 
Ett nästan likadant kort hamnar i andra änden av landet, närmare bestämt i Tomelilla hos dom vi köpte Bobby av. Han är ju en omplacering så det är inte uppfödaren, men vi har ändå fortfarande kontakt efter 10 år.
Det som skiljer korten åt är julkulorna och att jag inte har en susning vart dom kommer ifrån. Jag minns inte ens att jag har såna stämplar med någonstans i gömmorna ligger dom. Det här är ett kort jag gjorde för ett par år seda men så blev det bara liggandes och det passade ju bra att använda nu när det har gått trögt med korttillverkningen.
 
Nu har jag bara kvar ett fåtal kort till dom som Jag själv kan dela ut sedan måste jag försöka göra upp en plan för korttillverkningen 2021 så jag inte hamnar i samma sits igen.
 
 
 
 
 

Julkort del 1, 2020

Det blev inte så många julkort i år, en del av dom jag skickar i år är till och med kort jag gjort för något år sedan.

Detta kort gjorde jag till mamma och min ena bror får hänga med på samma kort då dom delar hushåll.
(null)
Diesen från Magnolia har jag tyckt varit svår att använda, men så såg jag ngn som hade använt den och tyckte det var så fint så jag liftade kortet. Vem jag liftat vet jag inte.
Papper från Maja Design. En mini hÄngla, julgranar från Magnoliadies, istapparna är också Magnolias dies. God Jul diesen tror jag är från årets adventskalender från Rox stamps, som jag tjuvöppnade.

En kompis som bor alldeles för långt bort har jag gjort detta kort till. Dom har köpt sig en gård så nu har dom några får och lite höns plus en massa skog.
(null)
Hänglatjej och kille, hÄnglahöns och ett magnoliafår på ett Majapapper tyckte jag passade bra till deras julkort. Tror God juldiesen är en Rox Stamp.

Mitt äldsta brorsbarn har tre busfrön till söner och familjen Hägglund får därför detta kort.
(null)
Äldsta sonen tycker om blått, mellan tycker om grönt och minstingen orange, inte traditionella julfärger men tycker det blev ett glatt kort. God juldiesen är från årets Rox Stamps adventskalender. Riktigt många perfekta dies i deras adventskalendrar, det är tredje året jag köpt dom nu och har inte varit missnöjd, tvärt om, riktigt nöjd.
Stämplarna är hÄnglastämplar förutom swirlen som jag inte minns märket på.
Blått papper med hjärtan tror jag är Maja design, dom andra två vet jag inte. 

Våra vänner som vi träffar alldeles för sällan får detta julkort, det gjorde jag 2018 till en skissutmaning, sedan har det blivit liggande men jag tycker om det så det skickar jag till Ågården.
(null)
Finns inte så mycket att skriva om detta kort. Julgranskulorna är Magnoliadies, mer vet jag inte just nu.

Suck! Vart tar tiden vägen? Jag och Kenna (som ska få detta kort) pratades vid i somras och kom överens om att vi skulle styra upp så vi skulle träffas under hösten, men nu är det vinter och inget har hänt. Jag skriver i kortet att så fort vi kan köra med husbilen efter vintern så kommer vi att komma upp till dom, så får det bli bara!
(null)
Här är ett enkelt men stilrent kort. En utstansat blå oval med söm. En silvergran utstansat med die från gummiapan och en godjuldstämpel från Vilda Stamps.

Min moster ska få detta kort. Den snögubbestämpeln från Penny Black, hur fin är inte den?
(null)
Granarna är dies från Magnolia, God Jul tror jag är från årets Rox Stamps kalender. Använde en embossingfolder för att få till snöpluttarna. Det syns inte på fotot, men det är glitter lite här och för på kortet.

Jag lägger ut dessa i förväg, idag är det lucia och jag lägger bara ut dom jag kommer att posta i morgon. Sedan får jag göra nya inlägg när jag bestämt vart dom andra korten ska, har fotat dom osv.

Idag har jag varit på en löparskola, inte för att jag fixar att springa, jag har testat men knäet håller inte, men vi kör lite cirkelträning för både förare och hund plus att jag och en annan med skada får gå istället för att springa. Kul, kul. Jag går med Valle och Peter följde med och gick en egen promenad med Bobby så nu har vi två trötta och nöjda killar.



Dom sista julkorten blir presenterade allt eftersom jag delar ut dom

När jag gjorde kort till brorsans yngsta så kände jag att ett liknande kort skulle passa till min arbetskompis Anna. 
Men med facit i handen så var det snyggare med svart och silver än med vitt & svart.
 
Insidan tog jag dumt nog inte kort på, men där stansade jag ut julhälsningar & Gott Nytt År.
 
 
 
 

Tack och avtackning

Jag är ju teamledare på min avdelning på jobbet och i går hade jag årets sista möte med mitt team.
Under säsongen som gått har jag gett lite uppmuntran då och då med en påse godis eller nötter och ngt tackkort. Nu fick dom en ask med lite godbitar i.
 
Det var även näst sista dagen för en i teamet men eftersom det var min sista dag innan julledigheten för min del så fick hon ett kort också.
Det blev med lite kort varsel så jag han bara snabbgöra ett kort. Då vi inte kommit så bra överens kändes det ändå viktigt att visa att hon gjort ett bra jobb och så önskade jag så klart henne lycka till.
 
 

Älskade mamma, grattis på din dag

Min mamma bor nästan 120 mil från mig, så vi träffas inte ofta, dom kommer alltid ner till jul. Dom, det är min mamma och min äldsta bror och ibland min son som även han bor däruppe numera.
Men i år blir det väl inte av att dom kommer ner till jul pga Coronapandemin.

Ja, ja. Oavsett Corona eller ej så skulle hon ju fått ett kort, min mamma sparar alla mina kort i en pärm (hon uppskattar dom verkligen) och här kommer årets upplaga.

(null)
Jag hade ingen hÄngla som fiskar, så det fick bli en söt Magnolia istället. Min mamma hänger med ut och fiskar ibland när dom är i fjällstugan. Hon är fyller 84 år idag, men trots det så tar hon sig med hjälp av mina bröder ner till sjön och upp igen, det är en jättebrant backe men dom går bakom så hon inte ramlar bakåt.

För ett tag sedan så fångade hon en sån här fining.
(null)

Åter till kortet.
Majapapper och lite dies kommer man långt med. Jag märker att jag inte längre rufsar upp och smutsar ner kanterna längre, tror jag måste börja om med det, tycker nog det är finare.

Förut använde jag alltid Biltemas dubbelhäftande tejp, men jag har upptäkt att den lossnar efter ett tag. Nu sparar ju inte alla på kort, men det är ju tråkigt för dom som gör det. Så nu använder jag lim, lite smidigare för det fäster ju inte direkt, man kan ju göra små justeringar men, jag har så svårt att hitta bra lim som vill komma ut ur flaskan/pennan/förpackningen. Häromdagen beställde jag ett bokbindarlim från Roxstamps, har inte hunnit prova det men hoppas det funkar bra.
På tal om svåranvända grejer, mina glitterlim eller vad det heter, dom skiktar sig och är nästan omöjliga att använda. Jag förvarar dom upp och ner, men jag får hela tiden peta med en nål, så får jag ut lite, sedan peta igen, så irriterande. Det är stickles från Tim Holtz/Rangers så det känns inte som det borde vara ngn skitprodukt. Tips på hur jag ska göra?

Nu har jag bara kvar bonusdottern som fyller år dagen före jul, men hon bor i närheten så det kortet får vänta lite. Så nu måste jag försöka få ihop ett gäng julkort, hur nu det ska gå till, jag scrappar ju extremt långsamt.

RSS 2.0