Ommöblering i 720 l.

Vi har ju inte varit helt nöjda med hur bakgrunden blev, och när vi häromdagen upptäkte att ett gäng fiskar fått sig bakom bakgrunden, då var måttet rågat.

I går åkte vi till en djuraffär som lovat att ta emot våra 2 papegojciklider + 2 malawiciklider, vi fick en slant för dom (vilket vi inte visste att vi skulle få) så vi passade på att shoppa lite. Det blev en stor rot (längst till höger), en spretig rot (vad roligt det är när minnet sviker en, jag har helt tappat namnet på den), 3 skalarer och 3 växter. Sedan hände inget mer eftersom vi skulle på möte på eftermiddagen och sedan ha kompisar hemma.

Idag på morgonen så började vi med att flytta fiskarna till två kar som vi inte har annan fisk i just nu, sedan sparade vi så mkt vatten vi kunde - vilket var mer än väntat - bakgrunden plockades bort, vi skyfflade fram allt grus allt med mer eller mindre hjälp utav Troll:

Sedan kapade vi till frigolit och lade ännu mer under bakgrunden, skruvade i ett par skruvar i stagen så dom håller bakgrunden på plats, tillbaka med gruset, i med stenar, rötter och växter, nu blev det en salig blandning av stensorter, men man tager vad man haver, så får man köpa nytt när man hittar något bra, eller vem vet vi kanske hittar natursten längre fram under våren?

Våra två stora sugare (är det plecco eller, ja, minnet...???) fick bo i varsin balja, men den mindre klättrade (inte hoppade), över till den stora och dom är inte bästa vänner, men i baljan gick det ganska bra, vi var nästan färdiga att fylla i vattnet så det blev ingen längre stund.

Ja, sedan var det bara till att hälla tillbaka vattnet och håva över fiskarna igen, vad vi upptäkte var att två av Kejsartetrorna simmat vidare, så nu har vi bara 4 st. I alla fall så fick alla utom två småsugare (atricus - ja, ni vet, jag och namn...) som fick stanna kvar i 96 l, eftersom vi skulle flytta upp några guppys dit. Javisst ja, vi hade ju borta en Fire Fox, som vi beskyllde papegojorna för att ha ätit upp, men den hade bara flyttat bakom bakgrunden tillsammans med Kjejsartetrorna och ett par Briljanttetror.

Nu är vi i alla fall mer nöjda med 720 l karet, även om det är en del fisk och växter som ska köpas in så småning om. Det ska även till en till stor rot som kan skymma slangar/rören på höger sida och att stenarna kanske inte ska bestå av 17 olika sorter...

Så här ser det ut nu i alla fall:

Stora sugaren på den nya spretiga roten


Helbild


Höger sida


Mitten


Vänster sida.

Det var allt för idag, skriv gärna en kommentar!



Kommentarer
Postat av: Linda

Vad fint det blev! :)

2010-02-08 @ 18:14:09
URL: http://lindaspyssel.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0