720 l...

I går åkte jag, mannen, min arbetskompis A & hennes kille till Blekinge och hämtade/köpte att akvarium till oss. Det är på 720 liter och är inhandlat för bröllopspengar. Jag hade målat upp en massa scenarier om vad som skulle kunna hända, allt från att han som skulle sälja det hade ångrat sig när vi kom fram till att någon av oss fick en hjärtinfarkt och dog när vi skulle lyfta detta supertunga akvarium.

Inget av det hände. resan ner till Blekingen gick bra tog kanske 2½ timme, ägaren hade tömt det på vatten, lagt allt grus i säckar, så det var bara att börja bära - som tur var så var P & A starka (Min P är ju så klart starkaste pappan i världen, brukade i alla fall dottern påstå, och A är tyngdlyftare) så dom tog karet utan synbara problem.
 Vi fick med ett gäng fiskar också (2 papegojciklider, 5 skalarer, 2 silverhajar, 3 segelfensplecco?, 2 algätare, 2 praktbotior & 2 zebrabotior?) + en massa utrustning, bla en enl. oss superfin bakgrund - back to nature???

Väl hemma så bar dom in karet - lite mer ansträngda, kan bero på att det var en del trappsteg att forsera, vårat hus ligger på en kulle, men det gick bra, så gårkvällen ägnade vi åt att möblera i karet. Senare så fyllde vi på med vatten och ännu senare släppte vi i lite av bottendjuren.

Nu på morgonen så tyckte jag att bakgrunden var för låg, den slutade under vattenytan - inte snyggt alls - så jag föreslog att vi skulle dra upp den och det gjorde vi men det var inte så lyckat, bakgrunden började dippa framåt, så nu har vi tömt ut en massa vatten i hinkar, dunkar, småakvarierna osv, flyttat grus, stenar och fixat till det. Så nu ska vi bara möblera om, hälla tillbaka vattnet och sedan plantera in övriga invånare, men här kommer lite bilder på hur det såg ut innan vi "rev" det.


En av katterna kollar in nyheten.


Lite småkar med fisk i som ska få flytta in i det storaVänster sida


Nästan ända ut till höger


Lite mot mitten


En helbild

*********************************************************'
och så lite bilder från 375:an


Tvåvåningsgrottan till vänster är inte så snygg, men på ovanvåningen bor det tre st 9-10 åriga praktbotier och en stoor algätare.
Dom började med att slåss om vem som skulle få ha nedervåningen men ingen gav sig så tydligen bestämde dom att då ska ingen bo där utan alla uppe...


Våran jätte, han har blivit så trevlig sedan vi gjorde om karet från ett maliwi till en fiksoppa, nu kommer han upp till ytan och så får man handmata honom (eller henne, men vi ser honom som en han).


Höger sida, tycker stenen med grottöppning är fin.


Ungefär mitten på karet, där bor jätten, han är för stor så han får nöja sig med att backa in i grottan t.h.
När 720 l är färdiginbott av ordinarie invånare så ska han och dom två silverhajarna få flytta upp och så tar vi ner dom två minsta pleccosarna. Hoppas bara att han kommer att trivas uppe och vara lika social som han är nu, men han måste upp, är lite för stor för detta kar, så fort han kör sina runder så får vi plantera om växterna...

Ha det bra och glöm inte att det alltid är roligt när besökare lämnar ett avtryck!

 


Kommentarer
Postat av: Ludde

Wow, det blev ju bra ju. Ser fram emot att få se mer när alla fiskar flyttat in.

2010-01-24 @ 14:15:06
Postat av: conny

tycker nog ni skall ta ur Kallorna ur akvariet innan dom ruttnar för er..., (det é dom med vit blomma)

2010-01-24 @ 15:53:46
Postat av: sara s

Kallorna har stått där ganska så länge, dom får stå kvar så länge dom är fräscha - men tack för tipset, då behöver man inte köpa fler.

2010-01-24 @ 17:07:55
Postat av: Dayana

Hej!

Vad kul att ngn annan har en likadan 720l. Har bara kommit till stadie 2, dvs i med grus och växter och pumpen surrar.

Mina planer är att ha regnbågsfiskar i mitt kar med Ancistrus :)

2010-01-27 @ 21:22:34
URL: http://pappersmuggen.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej Sara.

Visst händer det att man blir "takend away" men jag har sagt att 720l kommer bara vissa fiskar in. Har ett 225l som är fisksoppa och det räcker med en fisksoppa för min del :)Sambon har förstått att det inte går att blanda vilka fiskar som helst, han fick lära sig den hårda vägen, dvs vi köpte Röd juvel ciklid och hans 60 neontetror började bli färre och färre i antal hehehe

så går det när man inte läser på :)

2010-01-28 @ 12:05:33
URL: http://pappersmuggen.blogspot.com
Postat av: Malin/majamelon

Tack för din snälla kommentar =)Vilket akvarium!! Och vilket jobb att flytta, fylla och möblera! Jag blir svettig bara jag tänker på det ;PVilka fina kort du gör =D

2010-01-29 @ 14:23:51
URL: http://majamelon.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0