Akvariehelg...

I lördags så blev P sugen på att åka ner till Åled och köpa lite fisk, det blev inte så många men dyrt blev det!
Vi köpte 6 st Kongotetror (skulle varit 3 hanar och 3 honor,  men det ser ut som 2 hanar och 4 honor) och 2 st Torpedbarber (á 190:-, och då var det den mindre stl, dom som vuxit till sig kostade 220:-/st). Vi köpte också tre växter, en som vi spanade in förra gången vi var där och två tåliga växter som skulle klara ciklider. Vi blev varnade att Torpedbarberna var stresskänsliga så vi skulle ta det hemskt lugnt med dom när vi kom hem. Men det började inte så bra, när personalen skulle fånga dom så fick den två i håven och dom skulle åka en och en i påsarna så den ena blev upplyft med händerna och släppt i en påse. Väl hemma så hann vi bara med en inkoppning och vid nästa koppning så var den ena så gott som död. Åled har inte öppet söndagar och vi tyckte så synd om den som överlevde, att den skulle måsta vara ensam för dom är grupp/stimfiskar. Så på söndag ringde vi till Kungsbacka men dom hade inga hemma, men i Jönköping fick vi napp så vi åkte dit och köpte upp deras lager på 7 st som vi fick till ett bra pris. Vi köpte med oss 4 Siamesiska algätare och två lila Äppelsnäckor också.
Torpederna bor i 720 liters, Siameserna hamnade i 375:an och Äpplena i 96 liters.
Våra 3 nya växter, den krusiga i mitten och dom två långa ljusgröna på var sida om den krusiga. Detta är höger sida av akvariet (720 l), där trivs Silverhajarna bland rötter och växter.


Jag var lite för ivrig att fota, det är svårt när det inte är mörkt ute och senare på kvällen glömde jag bort det. Det är i alla fall vänster sida. Ja, just det, vi köpte ju en Palettciklidhona eftersom den vi hade har vi inte sett till och hon och hanen verkade inte förtjusta i varandra, men här blev det kärlek, vi tror dom har yngel på G i stenröset.

Vi körde även vattenbyten i akvarierna och bonusdottern fick ta in 54 liters på sitt rum och fixa iordning det + att hon fick 3 guppyyngel och 2 svärdbäraryngel från 96:an, men en guppy var död redan dagen efter, men om  andra ser ut att må bra. Hon ska köpa ett par Äppelsnäckor och några fiska till. Sedan får vi se hur länge intresset håller i sig, hon ska köra vattenbyten på tisdagar så varannan vecka (när hon är hos sin mamma) så får hon komma hit och fixa vattenbytet efter skolan...

Det var allt om akvarierna, just nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0